«Ξεκουράσου» και κάψε γρήγορα με ΗΙIΤ

28/09/2016

Μπορείς να κερδίσεις χρόνο στην προπόνηση σου και να κάψεις το περιττό λίπος γρήγορα και ξεκούραστα. Όχι δεν πρόκειται για θαύμα, αλλά για μια τακτική προπόνησης που και θα σου εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου και θα σου εξαφανίσει τα περιττά κιλά του καλοκαιριού…

 

Είναι η μέθοδος της Διαλειμματικής Προπόνησης Υψηλής Έντασης που εν συντομίας ονομάζεται αγγλιστί ΗΙΤΤ! Μη σε παραξενεύει ο συνδυασμός. Υπάρχουν δύο τρόποι να κάψεις λίπος, ο ένας είναι ο κλασσικός, σπαταλώντας ατέλειωτες ώρες στον διάδρομο ή γενικά σε αεροβική και ο άλλος η ΗΙIΤ προπόνηση. Και αν ακόμα έχεις απορίες δες πως είναι τα κορμιά των σπρίντερ, που κάνουν ακριβώς αυτή την προπόνηση.

 

 

Για να πετύχεις την ΗΙIΤ προπόνηση, θα πρέπει να έχεις το νου σου στους σφυγμούς. Πρέπει να δουλεύεις στο 90%. Δηλαδή, αν είσαι 30 χρονών μέγιστοι σφυγμοί είναι 220-30= 190 το λεπτό, άρα με την ΗΙIΤ στοχεύετε σε 190 Χ 90%= 171 σφυγμούς το λεπτό.

 

Θα πρέπει λοιπόν να κάνεις για παράδειγμα σπρίντ με interval χαμηλής έντασης, δηλαδή περπάτημα.

 

Παράδειγμα:

1. Για τις δύο πρώτες προπονήσεις κάνε 15 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης και ενός λεπτού ξεκούραση.

2. Για τις δύο επόμενες, 30 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης με ένα λεπτό ξεκούρασης.

3. Στην τελική φάση 30 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης με τριάντα δευτερόλεπτα ξεκούρασης.

 

Τα οφέλη της ΗΙIΤ

1.Η προπόνηση αυτή απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί σε σχέση με την συμβατική αερόβια προπόνηση, ενώ καίς θερμίδες ακόμα και κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων χαμηλής έντασης, αφού οι σφυγμοί παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

2.Η καύση θερμίδων συνεχίζεται ακόμα και μετά το πέρας της προπόνησης, σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό από την συμβατική αερόβια, ενώ οδηγεί σε ταχεία αύξηση του βασικού μεταβολισμού, για χρονικό διάστημα ανάλογο της έντασης και της διάρκειάς της.

3.Η ΗΙIΤ προπόνηση βελτιώνει την αντοχή, δυναμώνοντας την καρδιά και επιτρέποντας την διατήρηση της μυϊκής μάζας, σε αντίθεση με την σταθερή αερόβια η οποία αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης και οδηγεί σε μυϊκό καταβολισμό. Γι αυτό οι σπρίντερ έχουν τόσο τέλεια σώματα.

4.Ακόμα αυξάνει κατακόρυφα τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης, που αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για το κάψιμο λίπους και την αύξηση της μυϊκής μάζας.

5.Μπορείς ακόμα στα διαστήματα έντονης άσκησης μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπριντ με οποιαδήποτε άσκηση μπορεί να ανεβάσει τους καρδιακούς σας παλμούς.

 

Μπορείς δηλαδή να κάνεις:


- Σκοινάκι ή αν δεν έχετε Jumpin Jacks 


- Power Pushups (με παλαμάκι) 


- ‘Αλματα με βαθύ κάθισμα 


- Γρήγορες πιέσεις ώμων (με λάστιχα)


- Άλματα στις μύτες των ποδιών 


- Στριψίματα με μπάρα 

 

Πηγή: www.activeman.gr

 

Πίσω

Tags:

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο στο νομό Ξάνθης

21/01/2020

Πώς να μην μένεις στα …μπρόκολα, αλλά να έχεις και τέλειους κοιλιακούς

14/12/2019

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019

1/13
Please reload