Χτίστε ένα απίστευτο σώμα με Giant Sets

09/03/2017

Έχετε το ίδιο πρόγραμμα προπόνησης για μερικά χρόνια, έτσι δεν είναι; Θα έχετε ίσως αυξήσει τα βάρη, ίσως να έχετε αυξομειώσει επαναλήψεις και θα έχετε χρησιμοποιήσει αρκετές διαφορετικές ασκήσεις.

 

Αλλά γενικά, είναι το ίδιο πράγμα κάθε εβδομάδα. Πιάνετε μια μυική ομάδα, κάνετε ένα σετ, περιμένετε 2 έως 3 λεπτά, πηγαίνετε στο επόμενο, πάλι περιμένετε 2 έως 3 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο εκτελείτε 10 ίσως 15 ή και παραπάνω σετ στο σύνολο.

.

Τα σώματά μας είναι εκπληκτικές δημιουργίες. Προσαρμόζονται ταχύτατα στις καταπονήσεις. Έτσι και αν η προπόνησή σας δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές στο χρόνο, αναπόφευκτα το σώμα σας θα προσαρμοστεί. Και αυτό ακριβρώς εξηγεί το γεγονός γιατί με τόσο σκληρή προπόνηση, δεν βλέπετε καμία σημαντική αλλαγή στο σώμα σας.

.

Πρόσφατα, ορισμένοι από τους πιο καταξιωμένους bodybuilders όπως οι Gustavo Badell, Dennis Wolf, Silvio Samuel και άλλοι, έχουν ανακαλύψει μια νέα μέθοδο προπόνησης που έχει κάνει κυριολεκτικά θαύματα, βοηθώντας τους να φτάσουν σε δυσθεώρητα επίπεδα μυικής ανάπτυξης -ακόμη και μετά την καθιέρωσή τους ως "επαγγελματίες" για χρόνια. Το μυστικό τους λέγεται "Giant Sets".

.

Τι είναι ένα Giant Set;

Είναι ένα πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα βάρβαρο (!) είδος προπόνησης που απαιτεί από τον αθλητή να θα ολοκληρώσει 5 έως 10 σετ για ένα μέρος του σώματος με λίγο ή καθόλου ξεκούραση μεταξύ των σετ, εναλλάσοντας μεταξύ διαφόρων ασκήσεων. Για παράδειγμα, σας δίνουμε ένα Giant Set για το στήθος:

.

• Ξεκινήστε με 1 σετ πιέσεων οριζόντιου πάγκου (8 επαν.)

• Επιτόπια εναλλαγή σε πιέσεις επικλινή πάγκου με αλτήρες (8 επαν.)

• Χωρίς σχεδόν καθόλου παύση πηγαίνετε για βυθίσεις (12 επαν.)

• Επιτόπια εναλλαγή σε επικλινή πάγκο για πιέσεις (8 επαν.)

• Μετάβαση στο πάτωμα για 12 αργά και βασανιστικά pushups

• Ξανά στον επικλινή πάγκο για 15 εκτάσεις στήθους με αλτήρες

• Τέλος, στην τροχαλία για 20 αργά και ελεγχόμενα cross-overs

.

Στη συνέχεια και αν δεν έχετε καταρρεύσει στο πάτωμα μετά από αυτά τα πέντε λεπτά κόλασης, αφήστε τον εαυτό σας να πιάσει την αναπνοή του και περιμένετε 3 έως 5 λεπτά μέχρι οι καρδιακοί σας παλμοί να επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Ξεκινήστε από την αρχή!

Ασφαλώς, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σε αυτή την προσέγγιση προπόνησης. Τα πολυσύχναστα γυμναστήρια δεν μπορούν να παρέχουν τη δυνατότα στη "μονοπώληση" εξοπλισμού. Επίσης, o εγωισμός σας μπορεί να λάβει ένα χτύπημα, καθώς η έλλειψη ανάπαυσης σημαίνει ότι θα σηκώνετε λιγότερο βάρος. Πιθανώς αρχικά να είστε σε θέση να ολοκληρώσετε μόνο 3 από τα συνολικά Giant Sets, αλλά να είστε σίγουροι ότι αυτό θα αυξηθεί σε 6 ή 8 καθώς προσαρμόζεστε με τον καιρό στην ένταση των προπονήσεων.

.

Τα Giant Sets ωθούν περισσότερο αίμα στο μυ από ό, τι έχει συνηθίσει, στα χρόνια της προπόνησής σας. Χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες για να σπάσουν τη στασιμότητα στην πρόοδό τους λόγω των επαναλαμβανόμενων προπονήσεων. Δώστε τους μια δοκιμή ως μέρος μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας με βάρη, και συγκλονίστε το σώμα σας σε καινούρια ανάπτυξη!

.

Πηγή:

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019

Πρωινό Κολοκύθας με νιφάδες βρώμης

21/11/2019

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

1/13
Please reload