Ριζότο με λαχανικά

13/04/2017

Σερβίρει 4 άτομα, χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά. 

Υλικά:

•1 μερίδα ζωμό λαχανικών
•½ πιπεριά (πορτοκαλί ή πράσινη), ψιλοκομμένη
•1-2 κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
•1 κ.σ. ελαιόλαδο
•175 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
•100 ml λευκό κρασί
•½ καρότο, ψιλοκομμένο
•75 γρ. φρέσκα κουκιά
•½ κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
•50 γρ. σπαράγγια, ψιλοκομμένα
•50 γρ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
•15 γρ. μαργαρίνη.


Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη μερίδα του ζωμού με 3 φλ. νερό για 2΄.

Χαμηλώνουμε και αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράζει.

Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε με τα λαχανικά για 2΄-3΄.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το καρότο, τα κουκιά, το κολοκυθάκι, τα σπαράγγια και 1 φλ. από τον ζωμό. Βράζουμε για 3΄.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 15΄, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Προσθέτουμε τέλος τον αρακά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη και σερβίρουμε αμέσως.

Tip:
Τα μυστικά για την επιτυχία της συνταγής δεν είναι άλλα από τον πεντανόστιμο ζωμό λαχανικών όπως και το συνεχές ανακάτεμα του ρυζιού το οποίο το βοηθά να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και να αποκτήσει μια κρεμώδη, μοναδική υφή.

 Πηγή  

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξουμε στη διατροφή μας

02/11/2019

5 tips για να κάνεις πιο χρήσιμες οι έλξεις σε μονόζυγο!

10/09/2019

Να γιατί οι γυμνασμένοι δεν δείχνουν την ηλικία τους!

10/09/2019

1/13
Please reload