Ξέφυγε από την ανασφάλεια του γυμνού ακόμα και στο σπίτι σου!

21/04/2017

Θα έκανες ποτέ γυμνή φωτογράφιση; Θα τα πετούσες όλα σε μια ερημιά; Όταν είσαι στα αποδυτήρια φροντίζεις πάντα να καλύπτεσαι με πετσέτα; Τι είναι άραγε αυτό που σε εμποδίζει να ξεγυμνωθείς; Ντροπή ή κάτι άλλο; 

Το θέμα είναι πόσο άνετος και πόσο εξοικειωμένος είσαι με το σώμα σου, κάτι που έχει να κάνει ακόμα και με τις παιδικές σου καταβολές. Αν για παράδειγμα μεγάλωσες σε σπίτι που ακόμα και το ημίγυμνο αντρικό σώμα θεωρούνταν ντροπή! Οι αιτίες που κάνουν κάποιον να έχει κολλήματα με το γυμνό είναι πολλές και διαφορετικές. Από ντροπή για το μέγεθος (λες και όλοι αυτόν κοιτάνε) μέχρι και θρησκευτικές ιδεοληψίες.

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν εξοικειωμένοι και απελευθερωμένοι με το γυμνό. Άλλωστε αναφέρετε στην ιστορία και φαίνεται σε όλα τα αρχαία αγάλματα που σώθηκαν.

Αλλά όλα είναι θέμα μυαλού! Κανένας δεν λέει να τα πετάξεις όλα και να βγεις στους δρόμους. Αν και αυτό για τους συνειδητοποιημένους γυμνιστές είναι μια μορφή αντίδρασης και διαμαρτυρίας. Ούτε κανένας λέει να μετατραπείς σε επιδειξία.

Απλά πολλοί είναι εκείνοι που ακόμα και στο ίδιο τους το σπίτι θεωρούν ότι το να μείνουν χωρίς μπλούζα είναι ντροπή!

Το να μείνεις γυμνός, είτε στο σπίτι σου, είτε σε μια ερημική παραλία, είτε στα αποδυτήρια δεν είναι θέμα απελευθέρωσης. Έχει να κάνει με την λογική και την στιγμή. Είναι παράδοξο να κάνεις μπάνιο στα αποδυτήρια με το μαγιό για να μην δούνε οι άλλοι αυτό που έχουν και εκείνοι.

Το γυμνό κολύμπι για παράδειγμα δίνει άλλη αίσθηση στον οργανισμό και χαλαρώνει. Άλλωστε τα έμβρυα πλέουν μέσα σε υγρό!

Ουσιαστικά το γυμνό έχει να κάνει με τη φύση και μόνο και οι όποιες αναστολές είναι κατάλοιπα του πουριτανισμού άλλων εποχών.

Άλλωστε κανένας δεν θα πρέπει να ντρέπεται για το σώμα του!

 Πηγή  

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξουμε στη διατροφή μας

02/11/2019

5 tips για να κάνεις πιο χρήσιμες οι έλξεις σε μονόζυγο!

10/09/2019

Να γιατί οι γυμνασμένοι δεν δείχνουν την ηλικία τους!

10/09/2019

1/13
Please reload