Kεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι

23/04/2017

 


Υλικά

• 500 γραμ. κιμάς γαλοπούλας
• 2 φρέσκα κρεμμύδια
• 2 φέτες ψωμί πολύσπορο
• 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
• ½ ματσάκι μαϊντανός
• 4 μικρά αυγά
• 2 στραγγιστά γιαούρτια με 1% λιπαρά
• ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
• 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
• ½ φλιτζάνι αλεύρι (50 γραμμ)
• ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο (60 ml)
• γλυκιά πάπρικα
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τρίβετε το ψωμί στο χέρι ή στο μπλέντερ και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.

2. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το κύμινο και 2 από τα αυγά και πλάθετε τα κεφτεδάκια.

3. Τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί ή τα μοιράζετε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη.

4. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα 2 αυγά, τον δυόσμο και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το μείγμα αυτό τα κεφτεδάκια.

5. Ψήνετε στους 200ο C για 20 – 25 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρετε.

Πηγή  

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019

Πρωινό Κολοκύθας με νιφάδες βρώμης

21/11/2019

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

1/13
Please reload