Με αυτές τις ασκήσεις θα εξαφανίσεις το πλαδαρό στήθος

08/06/2017

Κανένας άντρας δεν θέλει να έχει μαστούς που μοιάζουν γυναικείους. Με αυτές τις ασκήσεις, θα αποκτήσεις ένα στέρνο που θα θυμίζει αρχαίο Έλληνα πολεμιστή.

 

Για τους περισσότερους άντρες, το Νο1 προβληματικό σημείο στο σώμα τους είναι η κοιλιά. Αλλά δεν τρέχει και τίποτα αν έχεις αποκτήσει κάμποσα παχάκια εκεί γύρω -άλλωστε, μια μικρή μπάκα, φαίνεται να ελκύει περισσότερο τις γυναίκες.
 

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άντρες, οι οποίοι ζουν με ένα πολύ μεγαλύτερο αισθητικό πρόβλημα: το παχύ και πλαδαρό στήθος, που λίγο απέχει από το να μοιάζει με γυναικείο.

 

Αν το πρόβλημα δεν είναι καθαρά ορμονικό (και αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσει ο γιατρός σου) η αιτία που έχεις αποκτήσει υπερμεγέθη αλλά πλαδαρά στήθη με τα χρόνια, είναι ο λιπώδης ιστός που έχει συσσωρευθεί γύρω από τους θωρακικούς μυς. Και, όπως ακριβώς θα έκανες για να απαλλαγείς από τη σαμπρέλα στην κοιλιά, έτσι και πρέπει να κάνεις και με το κρέμασμα του στήθους σου: κατάλληλες ασκήσεις.
 

Πρόσεξε όμως. Δεν μιλάμε για ένα πρόγραμμα διόγκωσης των θωρακικών μυών σου αλλά για ειδικές ασκήσεις που εξαφανίζουν το λίπος από το στέρνο.

 

Ο προσωπικός προπονητής και fitness model Chris Ryan (εικόνα, πάνω), ο οποίος είναι παράλληλα και παρουσιαστής του τηλεοπτικού show-reality «Strong» του δικτύου NBC, λέει σχετικά:
«Η διαδικασία σμίλευσης ενός λιπώδους αντρικού στήθους, απαιτεί μια σειρά απλών σχετικά ασκήσεων -9 για την ακρίβεια-, που επιμένουν στο κάψιμο του λίπους και λιγότερο στην διόγκωση της μυϊκής μάζας. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις, όπου άντρες με περίσσιο λιπώδη ιστό στο θώρακα εκτελούσαν ασκήσεις διόγκωσης του στέρνου και το αποτέλεσμα ήταν ακόμη χειρότερο αισθητικά: ένα ζευγάρι στητά γυναικεία στήθη.

 

Στην περίπτωσή σου, η δουλειά δεν πρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στους θωρακικούς μυς αλλά να εμπλακούν το σύνολο των μυών της πλάτης, των ώμων, ακόμη και των κοιλιακών. Γι’ αυτό και μεγάλη σημασία πρέπει να δώσεις σε παραλλαγές κάμψεων».

 

Ξεκίνα με τη σειρά:

 

Κάμψεις «Τ», με εκτάσεις των χεριών εναλλάξ
 
Κάμψεις «Διαμάντι», με τα χέρια ενωμένα κάτω από το στήθος
 
Πλειομετρικές κάμψεις, με τις παλάμες να χτυπούν παλαμάκια σε κάθε άρση του κορμού

 

 

Dive Bomber Push-Ups ή κάμψεις κομάντο
Στρατιωτικές πιέσεις με μπάρα από όρθια θέση
 
Κάμψεις με εξαιρετικά αργό τέμπο
 
Μονές περιστροφές ώμων με αλτήρα
 
Πιέσεις στον πάγκο με ουδέτερη (προς στενή) λαβή της μπάρας
 
Πιέσεις στήθους με αλτήρες σε επικλινή πάγκο

 

«Να θυμάσαι αυτό: οι εναλλαγές στο ρυθμό εκτέλεσης (δηλαδή ισομετρικές, έκκεντρες ή πλειομετρικές συσπάσεις) προσφέρουν μεγαλύτερη διέγερση των μυών», λέει ο Ryan. «Μην φοβάσαι να κατεβάσεις το βάρος στο μισό ή περισσότερο. Το ζητούμενο στην περίπτωσή σου δεν είναι η διόγκωση των μυών, αλλά το κάψιμό τους από τις περισσότερες επαναλήψεις, που θα διώξουν το λίπος και θα τονώσουν τους θωρακικούς σου. Δουλεύοντας συστηματικά με αυτό το πλάνο, δεν θα χρειαστείς πάνω από δυο μήνες για να δεις το στέρνο σου να ξαναγίνεται 100% αντρικό, σαν άγαλμα αρχαίου Έλληνα».

 

 

 

 

Πηγή

 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξουμε στη διατροφή μας

02/11/2019

5 tips για να κάνεις πιο χρήσιμες οι έλξεις σε μονόζυγο!

10/09/2019