Τα 10 Χαρακτηριστικά των Αυθεντικών Ανθρώπων

09/06/2017

 

Τι σημαίνει να είσαι αυθεντικός άνθρωπος; Αυθεντικό σημαίνει κάτι που είναι πραγματικό ή γνήσιο.

 

 

Είναι εύκολο να δημιουργήσεις μία ψεύτικη και εντελώς παραπλανητική εικόνα για τη ζωή σου στα Social Media και να την παρουσιάζεις ως την «πραγματική» σου ζωή. Είναι εύκολο να φωτογραφίζεσαι με άτομα που δεν έχεις πραγματικούς δεσμούς και να τους παρουσιάζεις ως «φίλους» σου.

 

Το να είσαι αυθεντικός σημαίνει όχι μόνο να Μην παρουσιάζεις ένα ψευδές πρόσωπο και μία ψευδή κοινωνική ζωή στον κόσμο, αλλά να είσαι άνετος και ευχαριστημένος με τον εαυτό σου όπως είσαι.

 

Το να είσαι αυθεντικός σημαίνει να έχεις το κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου ανεξαρτητα από το τι θα σκεφτεί ο κόσμος για σένα και τι θα πεί πίσω από την πλάτη σου.

 

Οι αυθεντικοί άνθρωποι εντοπίζονται εύκολα από τα χαρακτηριστικά τους, τις δράσεις τους και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

 

  • Είναι Αυτό-στοχαστικοί

Ξοδεύουν χρόνο κοιτάζοντας τον εαυτό τους και πραγματικά προσπαθούν να καταλάβουν ποιοι είναι και τί θέλουν από τη ζωή τους. Μελετούν τα λάθη τους, χωρίς να γίνονται εμμονικοί με αυτά και χρησιμοποιούν τις εμπειρίες τους ως εφαλτήριο για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

 

  • Δεν είναι Επικριτικοί

Επειδή εξετάζουν τους εαυτούς τους και τα λάθη τους σε τακτική βάση, δεν κρίνουν τους άλλους. Καταλαβαίνουν ότι τα λαθη γίνονται για να μάθεις και είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για ανάπτυξη και  αλλαγή. Δέχονται τους άλλους όπως είναι, ανεξάρτητα από το χρώμα τους, τον προσανατολισμό, την εθνική καταγωγή τους, τη θρησκεία τους ή οτιδήποτε άλλο.

 

  • Ζούνε το Παρόν

Δεν στέκονται στο παρελθόν τους και στα σφάλματα τους. Ζουν το παρόν και παίρνουν την ζωή όπως είναι. Κάποιος που είναι αυθεντικός καταλαβαίνει ότι η ζωή είναι ένας καθημερινός αγώνας και ότι πρέπει να την ζεί στο έπακρο γιατι είναι σύντομη.

 

  • Εχουν σχέδιο για το μέλλον

Επικεντρώνονται σε   μακροπρόθεσμους στόχους και όχι σε βραχυπρόθεσμα κέρδη που θα μπορούσαν να αποκτήσουν με ψέματα, εξαπάτηση ή κλοπή από τους άλλους.

Ξέρουν ποιοι είναι και τι θέλουν και ακολουθούν ένα σχέδιο για να επιτύχουν τους στόχους τους.

 

  • Εχουν Χαρακτήρα

Εκτιμούν τον χαρακτήρα τους και την τιμή τους. Κάνουν πάντα αυτό που λένε και κρατάνε τον λόγο τους. Είναι αξιόπιστοι και ειλικρινείς. Μπορείτε να υπολογίζετε σε κάποιον που είναι αυθεντικός, επειδή οι ίδιοι είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους.

 

  • Ακούνε

Αν μιλούν μαζί σας, είναι επειδή θέλουν να ακούσουν τι έχετε να πείτε γιατί οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν θέλουν να σπαταλούν τον χρόνο τους με άτομα που δεν θεωρούν ότι αξίζουν. Προσπαθούν να αφομοιώσουν αυτά που οι άλλοι τους λένε και δεν είναι αδιάφοροι.

 

  • Είναι Συνεπείς

Επειδή ξοδεύουν χρόνο από τη ζωή τους στο να εξετάζουν τις πράξεις τους και τις ενέργειες τους , είναι συναισθηματικά συνεπείς. Επειδή οι ίδιοι έχουν ορίσει τον δρόμο της ζωής τους, δεν κυνηγούν εφήμερα πράγματα όπως τον πλούτο ή την προβολή. Είναι γειωμένοι στο εδώ και στο τώρα. Δεν έχουν αναποφασιστικότητα γιατί ξέρουν που θέλουν να βρίσκονται στη ζωή.

 

  • Είναι Ειλικρινείς

Επειδή οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι ειλικρινείς με τους εαυτούς τους είναι ειλικρινείς και απέναντι στους άλλους. Είναι ανοιχτοί στις απόψεις και στις σκέψεις τους. Δεν έχουν καμία ανάγκη να εξαπατήσουν τους άλλους γιατί δεν είναι ανασφαλείς με τον εαυτό τους. Δεν ανταγωνίζονται τους άλλους γιατί το μόνο άτομο που θέλουν να ανταγωνιστούν είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

 

  • Σέβονται τον εαυτό τους

Δεν θα απαρνηθούν τις πεποιθήσεις τους γιατί δεν θα μπορούν την επόμενη μέρα να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Σέβονται τον εαυτό τους και είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους κάτι που τους δίνει ακεραιότητα και δύναμη χαρακτήρα, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που οι ίδιοι εκτιμούν περισσότερο από τα χρήματα.

 

  • Είναι Θαρραλέοι

Έχουν το θάρρος να είναι ο εαυτός τους και να είναι αληθινοί στα ιδανικά τους. Έχουν το θάρρος της γνώμης τους και επιμένουν σ’αυτήν ακόμα και αν όλοι οι υπόλοιποι υποστηρίζουν το αντίθετο, ακόμα και όταν προσπαθούν να τους λυγίσουν. Δεν υποκύπτουν στην κοινωνική πίεση και δεν πηγαίνουν με το ρεύμα.

 

 

Πηγή

 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο στο νομό Ξάνθης

21/01/2020

Πώς να μην μένεις στα …μπρόκολα, αλλά να έχεις και τέλειους κοιλιακούς

14/12/2019

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώ