Μάθε πως μπορείς να περάσεις καλά με τα ελάχιστα!

10/06/2017

 

Οι καιροί είναι δύσκολοι, το γνωρίζουμε και το βιώνουμε οι περισσότεροι. Ωστόσο ακόμα και μέσα στη κρίση μπορούμε να περάσουμε καλά και να ξεδώσουμε. Άλλωστε το έχουμε ανάγκη!

Αρχικά ας ξεχάσουμε τα ακριβά μαγαζιά. Δεν πάει να πει ότι το φθηνό δεν είναι και καλό. Απλό παράδειγμα είναι ο καφές… Γνωρίζεται πόσο στοιχίζει πραγματικά; Ούτε 50 λεπτά συνολικά και το υπόλοιπο είναι κέρδος για τον μαγαζάτορα. Γιατί να τον πληρώσουμε τέσσερα και παραπάνω ευρώ; Για το κουλουράκι που μας σερβίρουν ως συνοδευτικό; Αλλά δεν είναι όλα τα καφέ ακριβά, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κόψει τις τιμές και ο καφές κοστίζει από 2,5 έως 3 ευρώ το πολύ. Ας τους προτιμήσουμε.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και στο φαγητό. Ας προτιμήσουμε τα φθηνά μαγαζιά. Υπάρχουν πολλά που είναι και φτηνά και έχουν και ποιότητα.
 

Βέβαια μπορεί να μην περισσεύουν ούτε αυτά τα λίγα χρήματα. Τότε δεν χρειάζεται να τα βάψουμε μαύρα. Ένα μπουκάλι μπύρα από το σούπερ μάρκετ κοστίζει περίπου στο ένα ευρώ. Ας συνεννοηθούμε με την παρέα, ας μοιράσουμε τις προμήθειες… άλλος τα ποτά, άλλος κάτι σε φαγητό και ας στρώσουμε ένα καλό τσιμπούσι στο σπίτι μας! Άνετα και ωραία!

Θα μου πείτε τώρα, μα να κάτσουμε σπίτι… Όχι βέβαια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να περάσουμε καλά με την παρέα. Παίρνουμε τα οχήματα μας, είτε είναι αυτοκίνητα, είτε μηχανές και οργανώνουμε μια μικρή ημερήσια εκδρομή στα πέριξ της πόλης μας. Αγοράζουμε προμήθειες, ποτά και τα σχετικά, τα στρώνουμε σε ένα ωραίο μέρος και περνάμε καλά μερικές ώρες. Τα έξοδα, είναι ασήμαντα, αλλά το σημαντικό είναι ότι θα περάσουμε καλά με την παρέα μας για κάποιες ώρες και θα ξεδώσουμε!

Αντί λοιπόν να μιζεριάζουμε κλεισμένοι στο σπίτι μόνοι μας και στα προγράμματα της τηλεόρασης, μπορούμε να φωνάξουμε την παρέα, στο σπίτι μας και στο ρεφενέ και να περάσουμε πολύ καλύτερα! 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο στο νομό Ξάνθης

21/01/2020

Πώς να μην μένεις στα …μπρόκολα, αλλά να έχεις και τέλειους κοιλιακούς

14/12/2019

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019