Μάθε πόσες …μερίδες καις με μια ώρα beach volley

09/08/2017

 


Το καλοκαίρι και κυρίως στις διακοπές γίνονται καταχρήσεις στο φαγητό και ένα αντίδοτο είναι η προπόνηση. Όμως δεν είναι το τέλειο να κάνεις προπόνηση στις διακοπές σου, αλλά μπορείς να την κάνεις έμμεσα δηλαδή, παίζοντας κάποια παιχνίδια παραλίας, όπως είναι το beachvolley.

Πολύ πιο δυναμικό, το beach volley απαιτεί καλύτερη φυσική κατάσταση και γι’αυτό βοηθάει και στο «κάψιμο» περισσότερων θερμίδων. Το άθλημα αυτό γυμνάζει καλά τα πόδια, αλλά και τους μύες της πλάτης, των χεριών και των ώμων, ενώ εξ’αιτίας της άμμου είναι πολύ πιο κουραστικό και δύσκολο από το κανονικό βόλεϊ.

Συγκεκριμένα ένα άτομο 60 κιλών «καεί» περί τις 500 θερμίδες με μία ώρα beachvolley, ένα άτομο 80 κιλών φτάνει τις 670 θερμίδες, ενώ ένα άτομο 100 κιλών τις 845 θερμίδες.

Οι 500 θερμίδες αντιστοιχούν σε μία μερίδα χοιρινό συκώτι τηγανητό, οι 670 θερμίδες σε μία μερίδα μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες και οι 845 θερμίδες σε μία μερίδα αρνί γιουβέτσι με μακαρόνια.

Όμως υπάρχουν και άλλοι έξι λόγοι να παίξεις beach volley:


1. Τα οφέλη αφορούν τρία επίπεδα σωματική, ψυχική, πνευματική επίδραση.
2. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στην ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος.
3. Βελτιώνει το ορμονικό προφίλ ανδρών κ γυναικών
4. Μεγιστοποιεί την ενδυνάμωση στους περισσότερους μύες του σώματος
5. Σε ψυχικό επίπεδο η ανταγωνιστικότητα κ η υπερπροσπάθεια στις ιδιαίτερες συνθήκες που διεξάγεται (ήλιος, άμμος, θάλασσα αέρας) βοηθά στην αύξηση της αυτοπεποίθησης κ στην ψυχική ευεξία
6. Σε πνευματικό επίπεδο είναι ευεργετικό διότι απαιτεί υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης κ πνευματικής διαύγειας ώστε να πετύχει κάποιος υψηλές επιδόσεις. 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019

Πρωινό Κολοκύθας με νιφάδες βρώμης

21/11/2019

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

1/13
Please reload