Ομελέτα με ασπράδια αυγών & βρώμη

15/10/2017

 


Μία ξεχωριστή συνταγή για όλους εσάς που προβληματίζεστε πώς να συνδυάσετε τα ασπράδια των αυγών και τις νιφάδες βρώμης στο πρωινό σας με σκοπό να έχετε ένα θρεπτικό γεύμα το οποίο θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.


Υλικά:

• 5 ασπράδια αυγών και 1 ολόκληρο αυγό
• 120-150 γρ. νιφάδες βρώμης αλεσμένη στο multi
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας τριμμένοι ξηροί καρποί ή αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και το ολόκληρο αυγό όπως όταν κάνουμε μία ομελέτα. Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα 2 αυτά υλικά και να σχηματιστεί ένα πηχτό μείγμα. Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και το αφήνουμε αφού έχει απλώσει να ψηθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου σχηματιστούν στο πάνω μέρος το μείγματος φουσκάλες. Μόλις δούμε τις φουσκάλες να σχηματίζονται με μία πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα γυρνάμε το μείγμα από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε για 5'.

Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και κόβουμε την κρέπα που έχει σχηματιστεί σε τετράγωνα κομμάτια. Προσθέτουμε το μέλι και αν θέλουμε και τους ξηρούς καρπούς.

Σε περίπτωση που το πρωί έχουμε περιορισμένο χρόνο ετοιμάζουμε το μείγμα από το προηγούμενο βράδυ και το διατηρούμε στο ψυγείο. Το πρωί ανακατεύουμε λίγο και το ρίχνουμε στο τηγάνι. 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξουμε στη διατροφή μας

02/11/2019

5 tips για να κάνεις πιο χρήσιμες οι έλξεις σε μονόζυγο!

10/09/2019

Να γιατί οι γυμνασμένοι δεν δείχνουν την ηλικία τους!

10/09/2019

1/13
Please reload