Πότε πρέπει να κάνεις ντούζ, εκτός από το γυμναστήριο;

19/11/2017

 


Σίγουρα κάνεις ντουζ μετά την προπόνηση, είτε στο γυμναστήριο, είτε στο σπίτι. Όμως υπάρχει μια ακόμα ώρα της ημέρας που είναι καλό να κάνεις ντουζ, αφού έτσι βοηθάς την ψυχική σου ηρεμία.

Αν θέλεις λοιπόν να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου τότε είναι καλό να κάνεις ντουζ μετά τη δουλειά, το απόγευμα ή το βράδυ.

Η θερμοκρασία του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού, του «βιολογικού ρολογιού» που καθορίζει πότε νιώθουμε υπνηλία και πότε βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Έτσι, μπορείς να αξιοποιήσεις το ζεστό νερό για να φέρεις την επιθυμητή χαλάρωση που χρειάζεσαι πριν τον ύπνο. Η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος λίγο μετά το ντους θα λειτουργήσει για τον οργανισμό σας σαν «καμπανάκι» ότι είναι ώρα να κοιμηθείτε.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δεν πρέπει να κάνετε ντους αμέσως πριν τον ύπνο, καθώς στην περίπτωση αυτή η θερμοκρασία του σώματος θα είναι αρκετά υψηλή και αυτό δεν θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε εύκολα. Πρέπει λοιπόν να κάνετε ντους το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, κατά προτίμηση για 20 λεπτά περίπου, ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο να ανέβει η θερμοκρασία του σώματος. Στον χρόνο που ακολουθεί, η θερμοκρασία του σώματος σταδιακά θα πέφτει.

Το ντους 1,5 ώρα πριν τον ύπνο είναι ιδανικό ώστε μέχρι να πέσετε στο κρεβάτι το σώμα να είναι δροσερό και έτοιμο για ύπνο! 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξουμε στη διατροφή μας

02/11/2019

5 tips για να κάνεις πιο χρήσιμες οι έλξεις σε μονόζυγο!

10/09/2019

Να γιατί οι γυμνασμένοι δεν δείχνουν την ηλικία τους!

10/09/2019

1/13
Please reload