5 λόγοι που σε κάνουν να αμελείς τα πόδια!

18/11/2017

 


Όταν σε πιέζει ο χρόνος ή χάνεις κάποια προπόνηση η πρώτη μυϊκή ομάδα που την …πληρώνει είναι τα πόδια! Πολλοί είναι εκείνοι που παραλείπουν να τα γυμνάσουν ή τα γυμνάζουν πλημμελώς. Γιατί άραγε; Πως λειτουργεί το μυαλό σου όταν παίρνει την απόφαση να αφήσει έξω τα πόδια;

Τα πόδια είναι μια από τις τρεις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος και από τις πιο σημαντικές. Η χρηστικότητα τους είναι ευνόητη, ενώ από την άλλη παίζει ρόλο και η συμμετρία του κορμιού σου. Τι σκέφτεσαι λοιπόν και πολλές φορές τα αφήνεις …εκτός;


1. Είναι η πιο βαρετή σειρά ασκήσεων.

Επειδή δεν φουσκώνουν οι μύες των χεριών είναι μια εξήγηση και η άλλη ότι δεν «αισθάνεσαι» την προπόνηση, αφού το πάνω μέρος του κορμιού είναι ουσιαστικά ξεκούραστο. Αυτά τα δύο σε κάνουν να βαριέσαι!


2. Τα πόδια γυμνάζονται επειδή περπατάω.

Ναι βέβαια το περπάτημα είναι είδος άσκησης, αλλά σίγουρα δεν περπατάς όσο χρειάζεται για να γυμναστούν. Και πάλι όμως τα βάρη χρειάζονται!


3. Τρέχω 30 λεπτά διάδρομο ή outdoor επομένως γυμνάζονται.

Ναι γυμνάζονται με το βάρος του σώματος και την αντίσταση μόνο. Στο τρέξιμο, όπως και στο βάδισμα δεν γυμνάζονται όλοι οι μύες των ποδιών!


4. Κάνω ποδήλατο, είμαι μια χαρά!

Ναι το ποδήλατο, όπως και η κωπηλασία, γυμνάζει τα πόδια. Ωστόσο όπως και στο τρέξιμο δεν γυμνάζονται όλες οι μύες των ποδιών.


5. Θα τα γυμνάσω την άνοιξη λίγο πριν βάλω βερμούδα!


Ακόμα ένα λάθος. Επειδή τον χειμώνα φοράς παντελόνι ή κάτω φόρμα δεν πάει να πει ότι δεν πρέπει να γυμνάζεις τα πόδια σου! Άλλωστε το χρόνος του ενός μηνός, λίγο πριν ζεστάνει ο καιρός δεν είναι αρκετός για να γυμνάσει σωστά τα πόδια σου!

Σκέψου ότι οι ασκήσεις των ποδιών δεν περιορίζονται μόνο στις πιέσεις και στα καθίσματα. Αν θέλεις να γυμνάσεις σωστά τα πόδια σου υπάρχει μια σειρά ασκήσεων που πρέπει να τις εντάξεις στο πρόγραμμα σου. 

 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξουμε στη διατροφή μας

02/11/2019

5 tips για να κάνεις πιο χρήσιμες οι έλξεις σε μονόζυγο!

10/09/2019

Να γιατί οι γυμνασμένοι δεν δείχνουν την ηλικία τους!

10/09/2019

1/13
Please reload