9 tips που θα σας εκτινάξουν!

18/11/2017

 


Οι πρώτοι μήνες κάθε νέου έτους αποτελούν για τους περισσότερους αθλούμενους την περίοδο που θέλουν να έχουν την μέγιστη αποτελεσματικότητα στη προπόνηση τους. Άλλοι δίνουν ένταση, άλλοι λιώνουν στον διάδρομο και γενικά στην αεροβική, είναι όμως έτσι; Αρκεί η ένταση ή το «κάψιμο»;


1. Μην ξεχνιέστε μεταξύ των σετ!
Για αν έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και να κάψετε έτσι περισσότερο τηρείτε με ευλάβεια και χρονόμετρο αν αυτό είναι δυνατό τα διαλλείματα ανάμεσα στα σετ και τις ασκήσεις.

2. Κάντε συνεχόμενα σετ!

Αν αντέχεται μειώστε στο ελάχιστο τα διαλλείματα κάνοντας τα σετ και τις ασκήσεις συνεχόμενα, έτσι κρατάτε τους ρυθμούς της καρδιάς σας σε υψηλά επίπεδα κι έτσι καίτε περισσότερες θερμίδες από ότι αν κάνετε διαλείμματα μεταξύ των επαναληπτικών σετ ή των διαφορετικών ασκήσεων.


3. Βάλε το την αεροβική μετά τα βάρη

Για καλύτερη καύση λίπους αλλάξτε λίγο το πρόγραμμα σας. Αρχίστε με χαλαρό ζέσταμα 8 – 10 λεπτών, κάντε το πρόγραμμα στα βάρη και έπειτα 20 έως 40 λεπτά αεροβική, είτε στο διάδρομο, το ποδήλατο ή το ελλειπτικό. Συμφωνά με τους ειδικούς όταν κάνουμε αερόβια άσκηση ο οργανισμός μας πρώτα καίει πρώτα τους υδατάνθρακες και μετά το λίπος. Έτσι, αν αρχίσουμε πρώτα την αναερόβια άσκηση δηλαδή με τα βάρη θα εξαντλήσουμε τους υδατάνθρακες του οργανισμού μας κι όταν πια περάσουμε στην αερόβια άσκηση θα ξεκινήσουμε να καίμε κατευθείαν λίπος.

4. Λιγότερες επαναλήψεις, καλύτερη γράμμωση
Μειώστε τις επαναλήψεις για να πετύχετε την καλύτερη γράμμωση των μυών σας με αυτό τον τρόπο οι μύες σας αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές μυϊκές ίνες σε κάθε περίπτωση. Η προπόνηση δύναμης είναι πολύ σημαντική στην αποβολή λίπους διότι όσο περισσότερο μυϊκό ιστό έχει κάποιος τόσο πιο υψηλό μεταβολισμό έχει άρα πιο εύκολα θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό του λίπους.


5. Μην …ρουτινάζεις!
Το πιο αναποτελεσματικό πράγμα για το σώμα είναι η ρουτίνα. Οι μυς συνηθίζουν, το μυαλό συνηθίζει και το αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκώμενο. Δεν είναι καλό το σώμα να συνηθίζει τις ίδιες και τις ίδιες ασκήσεις, με τον ίδιο ρυθμό, την ίδια ένταση, την ίδια σειρά. Προσπάθησε να τροποποιείς λίγο τις ασκήσεις και ειδικά αυτές των κοιλιακών. Μη κάνεις για παράδειγμα πάντα ροκανίσματα! Στα βάρη βάλε λίγα περισσότερα κιλά, αυξήστε την αντίσταση στο μηχάνημα για το στήθος ή του γλουτούς και, τέλος, άλλαξε ακόμη και τη σειρά με την οποία κάνεις τις ασκήσεις.

6. Βάλε drop set στη προπόνηση
Τα Dropsets αποτελούν μια τεχνική κατά την οποία ο ασκούμενος εκτελεί ένα σετ μέχρι εξάντλησης, κάνεις δηλαδή με τα συγκεκριμένα κιλά όσες επαναλήψεις αντέχει, μόλις τελειώσει μειώνει τα κιλά και συνεχίζεις ξανά μέχρι εξάντλησης και ξανά το ίδιο για τρείς φορές το περισσότερο.


7. Αφήστε τα όργανα και πιάστε τα ελεύθερα βάρη

Στα μηχανήματα η κίνηση είναι ελεγχόμενη, με αποτέλεσμα αφενός ο ασκούμενος να μαθαίνει πιο εύκολα την άσκηση, αφετέρου να υπάρχει μικρότερος κίνδυνος τραυματισμού ενώ τα μηχανήματα είναι και πιο εύκολα στη χρήση. Τα ελεύθερα βάρη, έχουν πολλά πλεονεκτήματα καθώς ενεργοποιούν τους μύες του σώματος και έτσι πετυχαίνουμε, μεγαλύτερη ενεργοποίηση των μυών και σταθερότητα, εξαφανίζουμε τις ανισορροπίες στο σώμα μας, αποφεύγουμε τα ατυχήματα, δίνουμε μεγαλύτερο εύρος κίνησης στους μύες.

8. Βάλε διαλειμματική προπόνηση για καλύτερο κάψιμο

Δεν χρειάζεται να τρέχετε με τις ώρες στο διάδρομο για να κάψετε θερμίδες. Ένα πιο μικρό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εναλλαγές μεταξύ ασκήσεων χαμηλής έντασης και ασκήσεων υψηλής έντασης μπορεί να φέρει τα ίδια αποτελέσματα όσον αφορά στην καύση λίπους αλλά πιο γρήγορα. Η διαλειμματική προπόνηση αυξάνει τον μεταβολισμό σας και τον κρατάει για αρκετές ώρες σε υψηλά επίπεδα.


9. Ξεκουραστείτε
Οι περισσότεροι αθλητές γνωρίζουν τη σημασία της ξεκούρασης στην άσκηση. Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που δεν το αντιλαμβάνονται, με αποτέλεσμα να κάνουν υπερ-προπονήσεις και να αισθάνονται τύψεις όταν ξεκουράζονται μια μέρα. Κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης, το σώμα «επισκευάζεται» και δυναμώνει. Αντίθετα η συνεχής προπόνηση θα οδηγήσει σε αδυναμία και εξασθένιση ακόμα και τους μεγαλύτερους αθλητές.

Αν πιέζετε πάρα πολύ το σώμα σας καθημερινά, αυτό που θα πετύχετε είναι να στρεσαριστεί τόσο ώστε να προσπαθεί να «κρατήσει» όσο περισσότερο γίνεται το επιπλέον βάρος, κι όχι να το κάψει, επειδή θα το κάνετε να πιστέψει ότι κάποια στιγμή, με τόσο εξαντλητικούς ρυθμούς, θα χρειαστεί τις έξτρα θερμίδες που έχουν αποθηκευτεί για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ότι εσείς του ζητάτε! 

 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Πώς να μην μένεις στα …μπρόκολα, αλλά να έχεις και τέλειους κοιλιακούς

14/12/2019

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019

Πρωινό Κολοκύθας με νιφάδες βρώμης

21/11/2019