Οι 4 αιτίες που βάζεις κιλά τον χειμώνα

21/11/2017

 


Τον χειμώνα οι περισσότεροι βάζουν κιλά. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους φορτώνεσαι παραπανήσια κιλά;


Αυτές είναι οι τέσσερις βασικές αιτίες:


1. Το κλίμα


Το κλίμα παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της βαρεμάρας έτσι πολλοί αντί να ασκηθούν τρώνε ασυναίσθητα μπροστά στην τηλεόραση. Για άλλους, η αλλαγή των εποχών έχει μια συγκεκριμένη επίδραση στη διάθεσή τους, που είναι γνωστή επιστημονικά ως συναισθηματική εποχιακή σύγχυση.


2. Ο εγκέφαλος και η χημεία του

Οι αλλαγή του καιρού επιφέρει και αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου που αυξάνουν την επιθυμία για υδατάνθρακες και τη λαχτάρα για να φάμε περισσότερο. Οι πειρασμοί, απομεινάρια των διακοπών συμβάλλουν επίσης στην αύξηση του βάρους.

Μια έρευνα σε 200 ανθρώπους στις Η.Π.Α. έδειξε ότι περίπου το 15% απ αυτούς κέρδισε περίπου 0.3 κιλά το μήνα Δεκέμβριο, μήνα γιορτών. Υπέρβαροι και παχύσαρκοι κερδίζουν ακόμα περισσότερα, με το 14% της ομάδας να κερδίζει περισσότερο από 2 κιλά.


3. Οι γιορτές


Παρά τις προσπάθειες πολλοί είναι εκείνοι που δεν χάνουν τα κιλά των γιορτών. Έτσι, η ετήσια πρόσθεση βάρους, που είναι κατά μέσο όρο 3 κιλά σε 10 χρόνια, γίνεται σημαντικός παράγοντας στο πρόβλημα παχυσαρκίας.


4. Τα ρούχα

Τα ρούχα είναι εκείνα που κρύβουν την …κοιλίτσα. Έτσι χαλαρώνεις αφού μπορείς άνετα να καλύψεις τα περιττά κιλά σου. 

 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξουμε στη διατροφή μας

02/11/2019

5 tips για να κάνεις πιο χρήσιμες οι έλξεις σε μονόζυγο!

10/09/2019

Να γιατί οι γυμνασμένοι δεν δείχνουν την ηλικία τους!

10/09/2019

1/13
Please reload