Αυτά τα 4 που δεν πρέπει να κάνεις μετά από την κραιπάλη φαγητού!

27/12/2017

 


Αν σε έχουνε πιάσει οι τύψεις που έφαγες τα πάντα σου έχουμε καλά νέα! Να μην σε πιάνουν και να είσαι αισιόδοξος. Απλά ξέφυγες από τη διατροφή σου και δεν έγινε τίποτα απολύτως!


Δες λοιπόν τι δεν πρέπει να κάνεις για αν επανέλθεις ήπια:

1. Μην παραλείπεις γεύματα


Η παράλειψη γευμάτων επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας και μπορεί να σας οδηγήσει πάλι σε υπερκατανάλωση, όταν έρθει η ώρα να φάτε κανονικά. Αντ αυτού επιλέξτε τροφές με πρωτεΐνη και πλούσιες σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και διατηρούν την πείνα υπό έλεγχο.

2. Άσε τις αρνητικές σκέψεις


Οι αρνητικές σκέψεις, μετά από πολύ φαγητό, δεν θα βοηθήσουν να συνεχίσετε και πάλι το πρόγραμμα διατροφής σας. Αναλάβετε δράση κάνοντας πιο υγιεινό το επόμενο γεύμα σας και να έχετε κατά νου ό,τι οι περιστασιακές ατασθαλίες, δεν καταστρέφουν τη διατροφή σας. Ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι το μυστικό, για να χάσετε κιλά μακριά και να μη τα ξαναπάρετε στο μέλλον.

3. Αν έχεις φάει πολλά γλυκά!


Εάν η υπερκατανάλωση τροφής αφορά τα γλυκά, τότε την επόμενη ημέρα πιθανότατα να θέλετε να φάτε και πάλι κάτι με ζάχαρη. Το σώμα μεταβολίζει τη ζάχαρη γρήγορα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μετά να ακολουθεί η υπογλυκαιμία. Για να αντισταθείτε στη λαχτάρα των γλυκών, μπορείτε να φτιάξετε ένα χυμό με φρέσκα φρούτα, όπως, μήλο, αχλάδι, ή μούρα, ώστε να σας παρέχουν μια γλυκιά γεύση.

4. Μην αφορίζεις αυτά που αγαπάς


Δεν χρειάζεται να συκοφαντείτε τα τρόφιμα που αγαπάτε, διότι μπορείτε να τα απολαύσετε σε φυσιολογικές ποσότητες. Παράδειγμα: Αν σας αρέσει η σοκολάτα, αντί να φάτε μια ολόκληρη, κόψτε και δοκιμάστε ένα μικρό κομμάτι και θα δείτε ότι θα ικανοποιηθεί ο πόθος σας για γλυκό. 

 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο στο νομό Ξάνθης

21/01/2020

Πώς να μην μένεις στα …μπρόκολα, αλλά να έχεις και τέλειους κοιλιακούς

14/12/2019

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019

1/13
Please reload