11 tips για να χάσεις γρήγορα αυτά που έβαλες στις γιορτές!

02/01/2018

 


Στις γιορτές όλοι ξεφεύγουν από την κανονικότητα, εκτός από τους αθλητές που έχουν σημαντικούς αγώνες αμέσως μετά. Οι άλλοι όλοι ξεφεύγουμε και η επάνοδος μετά τις γιορτές είναι εκείνη που καλούμαστε να επιστρέψουμε στη κανονικότητα.

Όμως η επιστροφή στη κανονικότητα θα πρέπει σίγουρα να γίνει ανώδυνα αφού σύμφωνα με τους διατροφολόγους στις γιορτές μπορείς να πάρεις μέχρι και 3000 θερμίδες με συνέπεια την αύξηση του βάρους. Μην κολλάς, επειδή τα κιλά των γιορτών αποτελούν ένα έξτρα βάρος που είναι εύκολο να φύγει.

Δες τι μπορείς να κάνεις

1. Αύξηση του μεταβολισμού


Το πρώτο μέλημα είναι η αύξηση του μεταβολισμού σας κάτι που σημαίνει να προσέχουμε τη διατροφή μας και να αυξήσουμε την αεροβική προπόνηση.

2. Έλεγξε την επιθυμία για φαγητό

Μάθε να ξεχωρίζεις την πείνα από τη βουλιμία. Είναι διαφορετικό πράγμα να πεινάμε και διαφορετικό να τρώμε από βουλιμία ή γιατί απλά μας αρέσει το φαγητό έστω κι αν έχουμε χορτάσει και το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να αυξήσουμε το βάρος μας χωρίς να το καταλάβουμε.

3. Πολλά και μικρά γεύματα

Μικρά και πολλά γεύματα διότι έτσι ρυθμίζονται τα σάκχαρα του αίματος και έτσι πεινάμε λιγότερο και είναι πιο εύκολο να είμαστε εγκρατείς.

4. Μεγαλύτερη διάρκεια του γεύματος


Προσπαθήστε το γεύμα σας να διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά. Με το να τρώτε αργά προσφέρετε στον οργανισμό σας μεγαλύτερη απόλαυση, με μικρότερη ποσότητα φαγητού.

5. Κοιμηθείτε περισσότερο

Έρευνες έχουν δείξει ότι, μια ώρα παραπάνω ύπνου το βράδυ, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αυτό συμβαίνει διότι όταν κοιμάστε αποφεύγετε την απερίσκεπτη κατανάλωση ανθυγιεινών γευμάτων. Επίσης, ο λιγότερος ύπνος αυξάνει την όρεξη.

6. Περισσότερα λαχανικά και φρούτα


Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Προσπαθήστε να καταναλώνετε δύο μερίδες φρούτων και τρεις μερίδες λαχανικών μέσα στην ημέρα σας.

7. Μείωσε το αλκοόλ

Μειώστε το ή κόψτε το, όπως επιθυμεί ο καθένας, αφού το αλκοόλ είναι το δεύτερο πιο θερμιδογόνο μετά το λίπος.

8. Φάε σε μικρότερο πιάτο

Πάρε ένα μικρότερο πιάτο για να σερβίρετε το φαγητό σας αντί για ένα μεγαλύτερο. Αυτό αυτόματα θα σας οδηγήσει στη λήψη περίπου 100-200 λιγότερων θερμίδων/ημέρα.

9. Μπες στα ρούχα σου

Βάλε στόχο να φορέσεις το αγαπημένο σου παντελόνι, που δεν σου κάνει πια. Τοποθετήστε το σε ένα σημείο όπου θα το βλέπετε καθημερινά, ώστε να μην ξεχάσετε το στόχο σας!

10. Μη σε πιάνει άγχος


Το άγχος μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο ψυγείο και αφετέρου το άγχος προκαλεί έκκριση κορτιζόλης, η οποία μειώνει τη μεταβολική δραστηριότητα του οργανισμού. Μάλιστα το άγχος αυξάνει το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς! Σημαντική ως προς αυτή την κατεύθυνση είναι η λήψη αντιοξειδωτικών ουσιών από τη διατροφή μας όπως είναι η βιταμίνη C (υπάρχει σε πορτοκάλι, λεμόνι), Βιταμίνη Ε (υπάρχει στο ελαιόλαδο) και Βιταμίνη Α (υπάρχει άφθονη στα καρότα και στα κόκκινα λαχανικά). Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες παράγονται από τον οργανισμό σε περιόδους άγχους και μειώνουν τις βλαπτικές επιδράσεις τους στον οργανισμό.

11. Αύξησε την αεροβική


Αυξήστε την αεροβική προπόνηση και προσθέστε interval τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αν πάλι δεν θέλετε να τρέχετε, προσπαθήστε να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα. Περπατώντας 20 λεπτά την ημέρα, καθαρίζοντας το σπίτι για 30 λεπτά, κουρεύοντας το γρασίδι για 20 λεπτά, κ.ά μπορείτε να χάσετε μέχρι και 100 έξτρα θερμίδες κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει μέχρι και 20 κιλά το χρόνο. 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο στο νομό Ξάνθης

21/01/2020

Πώς να μην μένεις στα …μπρόκολα, αλλά να έχεις και τέλειους κοιλιακούς

14/12/2019

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019