Μάθε γιατί δεν πρέπει να μένεις νηστικός πολλές ώρες την ημέρα

22/01/2018

 


Αν νομίζεις ότι μένοντας νηστικός χάνεις κιλά τότε είσαι βαθιά γελασμένος. Δες και μάθε λοιπόν γιατί πρέπει να φροντίσεις να μην διαμαρτύρεται το στομάχι σου, σε όλη τη διάρκεια της μέρας και πως πρέπει να το κάνεις.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η παρατεταμένη νηστεία κατά τη διάρκεια της ημέρας πιθανότατα θα οδηγήσει σε εμφάνιση έντονου αισθήματος πείνας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο έλεγχος της κατανάλωσης τροφής όταν έρθει η ώρα του κυρίως γεύματος.

Από την άλλη, το αίσθημα πείνας κατά τη διάρκεια της μέρας ευνοεί και το άσκοπο «τσιμπολόγημα», που συνήθως περιλαμβάνει γλυκά ή αλμυρά σνακ, στα οποία μπορεί να υπάρχει και πιο εύκολη πρόσβαση.

Συνεπώς, προσπαθήστε να μην παραμένετε για πολλές ώρες νηστικοί, καταναλώνοντας μικρά και συχνά γεύματα. Μια πολύ καλή αρχή είναι η κατανάλωση πρωινού το οποίο δε θα περιλαμβάνει μόνο καφέ, ώστε να σας προσφέρει την αρχική ενέργεια που χρειάζεται το σώμα και ο εγκέφαλος για το ξεκίνημα της μέρας και να σας «κρατήσει» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, φροντίστε να έχετε μαζί σας υγιεινές επιλογές σνακ όπως φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών ή μικρή ποσότητα ξηρών καρπών, που δεν απαιτούν κάποια προετοιμασία και μπορούν να καταναλωθούν εύκολα προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίσθημα πείνας και ακολούθως να διευκολυνθεί ο έλεγχος πρόσληψης τροφής στα επόμενα γεύματα της ημέρας. 

 

 

 

 

Πηγή 

 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019

Πρωινό Κολοκύθας με νιφάδες βρώμης

21/11/2019

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

1/13
Please reload