Ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό αυξάνει τη μακροζωία

26/02/2018

 


Η αξία του κρασιού είναι γνωστή, ειδικά στη χώρα μας, από αρχαιοτάτων χρόνων και τώρα έρχεται να προστεθεί μια ακόμα ανακάλυψη. Λίγο κρασί κατά τη διάρκεια του φαγητού, αυξάνει τις πιθανότητες μακροζωίας. Ελληνική επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα αναφέρει ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού στο γεύμα μειώνει κατά 24% τις πιθανότητα θνησιμότητας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κατανάλωση κρασιού δεν έχει να κάνει μόνο με την επίδραση του στις λιποπρωτείνες αλλά και γιατί βγάζει στο στομάχι θρεπτικά συστατικά και εκχυλίσματα

Στην ίδια μελέτη, που έχει να κάνει με την ανάλυση της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο κατέχει τη δεύτερη θέση μετά το κρασί , στις θετικές επιδράσεις στην υγεία και τη μακροζωία. Αντίθετα τα δημητριακά και το ψάρι δεν ανακαλύφθηκαν να είναι τόσο σημαντικά για τη μακροζωία, ενώ το κόκκινο κρέας είναι εκείνο που κάνει κακό στη υγεία μας και φυσικά στη μακροζωία.

Ορισμένες ομάδες τροφών στη μεσογειακή διατροφή είναι πιο σημαντικές από άλλες για την προαγωγή της υγείας και της μακροζωίας, σύμφωνα με τη νέα μελέτη. Το να τρώει κανείς λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, όσπρια και ελαιόλαδο και να πίνει μέτριες ποσότητες αλκοόλ, χωρίς να καταναλώνει πολύ κόκκινο κρέας ή μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, του προσφέρει περισσότερα χρόνια ζωής.

Η μελέτη όμως υποστηρίζει επίσης ότι το πολύ ψάρι, τα θαλασσινά, τα δημητριακά και τα λίγα γαλακτοκομικά δεν είναι δείκτες μακροζωίας. Παρ' ότι αρκετές μελέτες έχουν συμπεράνει ότι η μεσογειακή διατροφή αυξάνει τις πιθανότητες για μακροζωία, είναι η πρώτη φορά που διερευνήθηκε η σημασία κάθε συστατικού της διατροφής αυτής ξεχωριστά. 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο στο νομό Ξάνθης

21/01/2020