Τα 6 πράγματα που κάνεις λάθος κάθε σαββατοκύριακο

18/03/2018

 


Το σαββατοκύριακο είναι ένα διήμερο ξεκούρασης και χαλάρωσης. Όμως άθελα σου κάνεις κάποια λάθη που σε επιβαρύνουν και φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, από τις ασχολίες σου στο σπίτι, τις παρέες ακόμα και την προπόνηση του σαββατοκύριακου.

Δες λοιπόν ποια είναι τα λάθη:

1. Το άγχος της Κυριακής


Ξαφνικά πιάνεις τον εαυτό σου να τρέχεις σαν παλαβός, τόσο που ούτε στη δουλειά δεν ….τρέχεις. Να το τραπέζι με τους φίλους, να τα παιδιά και τα μαθήματα ή τα αθλήματα που πρέπει πάνε. Μια σειρά υποχρεώσεων που σε αγχώνουν να είσαι στην ώρα σου. Χαλάρωσε και όλα θα γίνουν καλύτερα. Δεν πειράζει αν αργήσεις λίγο στη ταβέρνα με τους φίλους, Κυριακή είναι!

2. Υπερβολική προπόνηση

Δεν προλαβαίνεις να προπονηθείς μέσα στην εβδομάδα και τα βγάζεις όλα την Κυριακή και αυτό είναι λάθος. Κουράζεσαι περισσότερο και άσκοπα. Αν θέλεις να προπονηθείς, ακολούθα το πρόγραμμα σα μια κανονική μέρα.

3. Συνεχώς on line

Η συνεχής και αδιάκοπη χρήση των διάφορων ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτουμε στις μέρες μας, όπως κινητό, υπολογιστής, που συνδέονται με ίντερνετ μπορεί να έχει πολλές αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας, όπως μειωμένη προσοχή και παραγωγικότητα, προβλήματα ύπνου και υψηλά επίπεδα άγχους. Αποσυνδέσου ή περιόρισε τα!

4. Η μελαγχολία της Κυριακής

Μια μικρή μελαγχολία πιάνει πολλούς την Κυριακή και ο λόγος είναι η Δευτέρα το πρωί. Όταν αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι σε κυριεύει αυτό το συναίσθημα της μελαγχολίας της Κυριακής, άρχισε να κάνεις πράγματα και πέρνα την ώρα σου με τους ανθρώπους που αγαπάς.

5. Δεν ξεκολλάς από τη δουλειά

Για να έχει κάποιος υψηλή επίδοση στη δουλειά του χρειάζεται να ηρεμεί και να ξεκουράζεται ούτως ώστε να γίνεται ακόμα πιο παραγωγικός. Προτού, αρχίσεις να τσεκάρεις τα e-mail σου Κυριακάτικα σκέψου ότι το Σάββατο και κυρίως η Κυριακή είναι οι μέρες που αποφορτίζεσαι.

6. Τα μαστοριλίκια και οι δουλειές του σπιτιού

Αντί να ψάχνεις τρόπο να κάνεις όλες τις δουλειές του σπιτιού μέσα σε λίγες ώρες το σαββατοκύριακο, αφιέρωσε λίγα λεπτά καθημερινά, όπως για παράδειγμα βάζοντας πλυντήριο, πηγαίνοντας για ψώνια ή καθαρίζοντας το σπίτι μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να έχετε τα σαββατοκύριακα σας ελεύθερα για πιο ξεκούραστες κι ευχάριστες δραστηριότητες από τις δουλειές του σπιτιού. 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο στο νομό Ξάνθης

21/01/2020

Πώς να μην μένεις στα …μπρόκολα, αλλά να έχεις και τέλειους κοιλιακούς

14/12/2019

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019