Να γιατί είναι καλό να ξυρίζεις τις μασχάλες σου

22/03/2019

 


Την έμφυτη τρίχα στις μασχάλες μερικοί τη θεωρούν «αντρική τιμή» και τις αφήνουν στη φυσική τους μορφή. Άλλοι πάλι τις τριμάρουν για να μην …φουντώνουν τόσο πολύ. Υπάρχουν και εκείνοι που τις ξυρίζουν.

Οι τελευταίοι είναι αυτοί που σύμφωνα με έρευνα πράττουν σωστά. ¨Όπως αναφέρει η έρευνα οι άνδρες πρέπει οπωσδήποτε να ξυρίζουν τις μασχάλες τους. Από τους 4.044 άνδρες που ερωτήθηκαν το 68% απάντησε ότι κόβουν τις τρίχες στη μασχάλη τους. Το 52% ανέφερε ότι το κάνει για αισθητικούς λόγους ενώ το 16% λόγω αθλημάτων.

Αν κάναμε την ίδια ερώτηση πριν από μερικά χρόνια οι απαντήσεις θα ήταν εντελώς διαφορετικές. Μπορεί να θεωρείς ότι το να ξυρίσεις τις μασχάλες σου δεν είναι αρρενωπό. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως δες το λίγο αντικειμενικά: αν έχεις πολλές και μεγάλες τρίχες κάτω από τα χέρια σου ίσως να θέλεις να το ξανασκεφτείς.

Η μασχάλη σου είναι γεμάτη από αποκρινείς αδένες. Οι αδένες αυτοί ευθύνονται για την παραγωγή ιδρώτα. Μπορεί οι πρόγονοι σου να χρειάζονταν τις τρίχες αυτές για να προσελκύσουν το ταίρι τους αλλά αυτή η συνήθεια δε θα σου φέρει τώρα το ίδιο αποτέλεσμα. 

 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019

Πρωινό Κολοκύθας με νιφάδες βρώμης

21/11/2019

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

1/13
Please reload