Πουκάμισα και γραβάτες: Πώς να τα συνδυάσετε

05/04/2019

 


Ο οδηγός για να κατανοήσετε τις βασικές αρχές των συνδυασμών και να δημιουργήσετε τους δικούς σας

Αν έχετε δει το "American Gigolo" του 1980 με τον Richard Gere ίσως να έχετε προσέξει τη σκηνή όπου ο «επαγγελματίας» απλώνει στο κρεβάτι τα πουκάμισα του και πάνω τους γραβάτες για να επιλέξει τον κατάλληλο συνδυασμό. Αν αναρωτιέστε πως το κάνει τότε ίσως εκπλαγείτε με αυτό που θα ακούσετε: Μοιάζει δύσκολο αλλά δεν είναι.

Αν και η μόδα τον τελευταίο καιρό δίνει έμφαση σε πιο «προχωρημένους» συνδυασμόυς αυτό δεν αλλάζει την ουσία του θέματος. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τέσσερις απλούς κανόνες. Αν τους κατανοήσετε και επιμείνετε σε αυτούς, θα δείτε ότι το να κάνετε επιτυχημένους συνδυασμούς «πουκάμισο – γραβάτα» μπορεί να γίνει παιχνιδάκι.

1. Τα χρώματα
Η πρώτη βασική αρχή είναι να υπάρχουν ίδια χρώματα και στα δύο σχέδια. Επιλέξτε πρώτα το πουκάμισό σας, παρατηρώντας προσεκτικά ποιο είναι το επικρατέστερο χρώμα. Όταν θα είστε έτοιμοι να επιλέξετε την γραβάτα σας, διαλέξτε μία με τόνους που να χρησιμοποιούν τα ίδια κυρίαρχα χρώματα που υπάρχουν και στο πουκάμισο.

Ο συνδυασμός ενός καφέ καλού πουκαμίσου John Varvatos και μιας ροζ μεταξωτής γραβάτας Ermenegildo Zegna είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς να υλοποιήσετε αυτόν τον κανόνα. Το πουκάμισο είναι σκούρο καφέ με φωτεινότερες, πιο λεπτές, ρίγες σε χρώμα ανοιχτό καφέ και, μολονότι το φόντο της γραβάτας είναι ροζ, τα μικρά, καφέ, Paisley (καμπυλωτές φιγούρες που μοιάζουν με φτερά) μοντέρνα σχέδιά του τραβάνε την προσοχή στο δικό του χρώμα.

2. Το σωστό καρό στο σωστό σημείο
Τα να συνδυάσετε επιδέξια ένα καρό πουκάμισο με μια γραβάτα με διαφορετικό καρό είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκτήσετε ένα ιδιόμορφο look. Ο κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε εδώ είναι να φοράτε πάντα μικρότερα καρό σχέδια πάνω στο σώμα σας και μεγαλύτερα γύρω από το λαιμό σας.

Και εδώ, βεβαιωθείτε ότι προσέξατε το χρώμα και επιλέξατε ένα πουκάμισο και μια γραβάτα σε παρόμοια χρωματική απόχρωση. Πάρτε, για παράδειγμα, τον μοδάτο συνδυασμό ενός καρό, πορτοκαλί πουκαμίσου Hickey Freeman με μια μπλε σκούρα ριγέ μεταξωτή γραβάτα Luciano Barbera: Το πουκάμισο έχει μικρότερα, πιο λεπτά καρό, ενώ η γραβάτα έχει ένα μεγαλύτερο και πιο φωτεινό σχέδιο. Καθώς το καρό γίνεται μεγαλύτερο από το πουκάμισο προς στην γραβάτα, θα μοιάζετε περισσότερο στον Johnny Depp παρά στο Screech. Απλά, θυμηθείτε να είναι και το παντελόνι σας γενικά στο ίδιο χρωματικό σχέδιο.

3. Το μέγεθος (του σχεδίου) μετράει
Το να διαλέξετε δύο σχέδια με το ίδιο μέγεθος θα κάνει το ντύσιμό σας να μοιάζει πολύ φορτωμένο και μπερδεμένο. Επομένως, για μια πιο ξεκάθαρη εμφάνιση που θα κάνει καλύτερη εντύπωση βεβαιωθείτε ότι το ένα κομμάτι έχει πιο μεγάλα σχέδια από το άλλο.

Τα κλασικά πουκάμισα J.Crew έχουν λεπτές γκρι και άσπρες ρίγες. Φορέστε, λοιπόν, με ένα τέτοιο πουκάμισο μια μεταξωτή γκρι γραβάτα με λεπτές άσπρες ρίγες καθώς και μία με πολύ μεγαλύτερες και αξιοπρόσεκτες μπλε ρίγες. Ο συνδυασμός θα είναι πιο επιτυχημένος αν δώσετε απλά σε ένα καλό πουκάμισο που ήδη έχετε την σωστή ενίσχυση με μια φωτεινότερη γραβάτα με πιο έντονες ρίγες. Με αυτό τον τρόπο θα σπάσετε τη μονοτονία του πουκαμίσου.

4. Μικρά – μεγάλα σχέδια μαζί
Ακολουθώντας απλά αυτόν τον κανόνα, θα μείνετε έκπληκτοι με τους φανταστικούς και κομψούς συνδυασμούς που μπορείτε να δημιουργήσετε, ακόμα και όταν η γραβάτα και το πουκάμισο έχουν τελείως διαφορετικά σχέδια. Αν το πουκάμισό σας έχει ένα μικρό σχέδιο, θα χρειαστεί να φορέσετε μια γραβάτα με ένα μεγαλύτερο ή αντίστροφα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για το χρώμα της γραβάτας, αν το πουκάμισο έχει ένα ουδέτερο χρώμα όπως μαύρο, γκρι ή άσπρο. Όμως, ακόμα και όταν το πουκάμισο είναι χρωματιστό είναι πιο εύκολο να συνδυάσετε σωστά κομμάτια που έχουν μεγάλα ή μικρά σχέδια, κυρίως αν δεν έχετε την ικανότητα να εναρμονίζετε καλά τα χρώματα.

Ένα απλό λιλά (μοβ) καλό πουκάμισο Joseph Abboud έχει πολύ λεπτές και ελάχιστα εμφανείς άσπρες ρίγες, που σημαίνει ότι μια γραβάτα Paul Smith με αλληλοδιαδοχικές ρίγες και πολύχρωμα λουλουδάτα κεντήματα περισσότερο συμπληρώνει παρά «πνίγει» το ντελικάτο σχέδιο του πουκαμίσου. 

 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Όλη η αλήθεια για το κολλαγόνο

03/11/2019

Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξουμε στη διατροφή μας

02/11/2019

5 tips για να κάνεις πιο χρήσιμες οι έλξεις σε μονόζυγο!

10/09/2019

Να γιατί οι γυμνασμένοι δεν δείχνουν την ηλικία τους!

10/09/2019

1/13