Αν θες κορμί προτίμησε αλτήρες για 4 σοβαρούς λόγους

18/05/2019


Θες να σμιλέψεις σωστά το κορμί σου;

Τότε θα πρέπει να αρχίσει να προτιμάς τους αλτήρες αντί για μηχανήματα.
 


Η προπόνηση με αλτήρες θεωρείται από κάποιους ένα από τα πιο υποτιμημένα είδη προπόνησης ωστόσο αυτό είναι λάθος αφού αυτού του είδους η προπόνηση θα σας βοηθήσει στη δύναμη και μυϊκή αντοχή.

Μάθε τους τέσσερις λόγους:

Μεγαλύτερη ενεργοποίηση των μυών και σταθερότητα

Η προπόνηση με αλτήρες απαιτεί μεγαλύτερη σταθεροποίηση η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί περισσότερο τους μυς. Με απλά λόγια το σώμα αναγκάζεται να λειτουργήσει περισσότερο τους μυς αφού η κίνηση δεν είναι προδιαγεγραμμένη όπως συμβαίνει κατά την εκγύμναση σε ένα μηχάνημα. Έτσι οι μύες ενεργοποιούνται περισσότερο για να κρατήσουν την ισορροπία κατά τη διάρκεια της άσκησης!

Εξαφανίζουν τις ανισορροπίες στο σώμα μας.
Αν γυμναζόμαστε μόνο σε μηχανήματα τότε είναι πολύ πιθανό για παράδειγμα το ένα χέρι μας να είναι πιο αδύναμο από το άλλο αφού το μηχάνημα έχει τη τάση να εξομοιώνει την κίνηση. Η εκγύμναση με αλτήρες αναγκάζει τα άκρα να λειτουργούν μονομερώς. Αν η μία πλευρά είναι ασθενέστερη από την άλλη είναι κάτι που θα καταλάβετε αμέσως. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι αλτήρες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τις ανισορροπίες στο σώμα σας.

Αποφυγή ατυχημάτων
Αν κατά την άσκηση για παράδειγμα στα ημικαθίσματα ή στις πιέσεις κάτι πάει στραβά τότε υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος ειδικά όταν βρίσκεστε στη φάση εξάντλησης. Η προπόνηση με αλτήρες είναι μια ασφαλής επιλογή αφού αν νιώσετε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε άλλο τότε απλά τους πετάτε στο έδαφος!

Μεγαλύτερο εύρος κίνησης
Η αύξηση του εύρους κίνησης των μυών είναι το ποθητό σε όλες τις ασκήσεις αφού είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να υπερφορτώσετε τους μύες σας για δύναμη ή μυϊκής ανάπτυξη. Οι αλτήρες μπορούν να προσθέσουν μια νέα διάσταση υπερφόρτωσης με τις κινήσεις σας επεκτείνοντας το εύρος της κίνησης δηλαδή δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία και εξάντληση όλου του εύρους κίνησης των μυών που γυμνάζονται. Για παράδειγμα όταν εκτελείτε πιέσεις πάγκου με μπάρα τα χέρια και οι ώμοι σας είναι σε σταθερή θέση και κινούνται μέσα από ένα συγκεκριμένο εύρος κίνησης. Αντιθέτως οι πιέσεις με αλτήρες επιτρέπουν διαφοροποιηθεί κάπως το μοτίβο κίνησης αφήνοντας τους ώμους να κυκλοφορούν ελεύθερα. Οι πιέσεις με μπάρα έχουν και αυτές ένα συγκεκριμένο εύρος κίνησης επομένως αναγκαστικά «χτυπάτε» σε μια περιοχή στην οποία μπορεί να νιώθετε πόνο. Οι αλτήρες σας επιτρέπουν να περιστρέψετε τους ώμους σας ή να φέρετε τα βάρη χαμηλότερα ή υψηλότερα στο σώμα σας για να στοχεύσετε ειδικά τους μύες και να πιέσετε ανώδυνα. 

 

 

Πηγή 

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Πώς να μην μένεις στα …μπρόκολα, αλλά να έχεις και τέλειους κοιλιακούς

14/12/2019

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019

Πρωινό Κολοκύθας με νιφάδες βρώμης