Είναι τελικά χρήσιμη η γυμναστική στο σπίτι;

09/09/2019

 


Αν δε προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο ένας καλός τρόπος να γυμναστείς είναι να στήσεις ένα μίνι γυμναστήριο στο σπίτι σου. Όργανα υπάρχουν στο εμπόριο και δεν είναι ακριβά, όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Το ερωτηματικό πολλών είναι το πόσο η γυμναστική στο σπίτι είναι αποτελεσματική;

Αυτό βέβαια εξαρτάται από σένα. Πόσο δεν θα «λουφάρεις» κάνοντας γυμναστική στο σπίτι. Εξαρτάται όμως και από άλλους παράγοντες όπως τα όργανα, το ασκησεολόγιο, η ένταση, που θα σε οδηγήσουν σε μια αποτελεσματική προπόνηση.

Δες τι γίνεται αν επιλέξεις να γυμνάζεσαι σπίτι σου:

Αυτοπεποίθηση

Ορισμένοι άνθρωποι, κυρίως όσοι ξεκινούν την προπόνηση τώρα, μπορεί να βρίσκουν ενοχλητικό το να μπαίνουν σ’ έναν χώρο γεμάτο με γυμνασμένους ανθρώπους. Ενδέχεται να νιώσουν άσχημα για το σώμα τους, να πέσει η ψυχολογία τους και να αποφασίσουν, χωρίς ποτέ να το παραδεχτούν πραγματικά, να μην ξαναπάνε. Το σπίτι τους, απ’ την άλλη, μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση για όσους θέλουν να γυμναστούν μακριά από τα βλέμματα των άλλων.

Μεγαλύτερη άνεση-ευκολία
Πολλοί θα προτιμούσαν να έχουν την άνεση να γυμναστούν χωρίς να πρέπει να φύγουν από το σπίτι τους για να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγουν μια συγκεκριμένη διαδικασία προετοιμασίας, η οποία θα μπορούσε να τους οδηγήσει μέχρι και στο να εγκαταλείψουν την γυμναστική. Αντιθέτως, στο σπίτι, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με το πότε τον βολεύει καλύτερα (ακόμα και δέκα κάμψεις την ημέρα είναι καλύτερα από το τίποτα!!).

Μείωση κόστους
Η μηνιαία συνδρομή που πρέπει να δοθεί, όπως επίσης και το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουμε σε οποιοδήποτε χώρο εκγύμνασης προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε γενικά τις υπηρεσίες του, μπορεί να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος της εκγύμνασής μας εκτός σπιτιού. Αντιθέτως, αγοράζοντας κάποιον υποτυπώδη εξοπλισμό, μπορούμε άνετα να γυμναστούμε και στο σπίτι, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το κόστος.

Μεγαλύτερη προσήλωση
Κάνοντας ο καθένας μόνος του γυμναστική στο σπίτι, μπορεί να αποφύγει ορισμένους αντιπερισπασμούς που δημιουργούνται από τον κόσμο που κινείται γύρω του. Τα εξωτερικά ερεθίσματα (φωνές, μουσική, φασαρία, κάποια ωραία παρουσία που μόλις πέρασε!!) περιορίζονται, με αποτέλεσμα η προσοχή και το ενδιαφέρον να επικεντρώνονται σε αυτό που κάνει (προπόνηση) και μόνο.

Διαμόρφωση χώρου
Σίγουρα αρκετοί έχουν βρεθεί σε κάποιο χώρο που μπορεί να μην τους εκφράζει ή να μην τους αρέσει, αλλά λόγω έλλειψης άλλων επιλογών, ή ίσως λόγω καλής εξυπηρέτησης, να το παραβλέπουν. Κάνοντας γυμναστική στο σπίτι όμως, έχουμε την άνεση να διαμορφώσουμε οι ίδιοι τον χώρο γύρω μας, να τον εξοπλίσουμε ανάλογα και να διαλέξουμε την μουσική που μας αρέσει. 

 

 

 

Πηγή

Please reload

Please reload

Please reload

Ακολουθήστε το FitnessDiary στο Facebook, Instagram και Twitter

Ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο στο νομό Ξάνθης

21/01/2020

Πώς να μην μένεις στα …μπρόκολα, αλλά να έχεις και τέλειους κοιλιακούς

14/12/2019

Τι οφέλη έχουν τα κυδώνια και πώς θα τα φας; Η εποχή τους μόλις ξεκίνησε

21/11/2019

Θερμίδες. Yπολογίστε πόσο πρέπει να τρώτε

21/11/2019